Wintersport

Ieder jaar gaan en duizenden mensen naar wintersportgebieden om te skiën, langlaufen, sleeën of om te genieten van de mooie winterse natuur. Tijdens deze vakanties gebeuren de meeste ongelukken, daarom is het belangrijk dat je een goede reisverzekering hebt met wintersportdekking eventueel uitgebreid met een annuleringsdekking.

Wintersport is een bijzondere vorm van sporten die extra risico’s met zich meebrengt. Meestal nemen wintersporters een dure skiuitrusting mee, deze kan beschadigt raken of gestolen worden. Het skiën zelf kan ook gevaarlijk zijn door overvolle pistes, slechte sneeuwcondities en te hoge snelheden.

De wintersportdekking op een reisverzekering zorgt er voor dat de risico’s en kosten van wintersport verzekerd zijn. Hierbij moet je denken aan:

-diefstal of beschadiging van je ski uitrusting
-vervoer vanaf de piste naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis
-repatriëring naar Nederland, eventueel met speciaal vervoer
-wanneer je niet meer kunt skiën, worden vooruitbetaalde kosten vergoed

Indien je een been breekt op de pist, wordt er gebruik gemaakt van speciaal vervoer, deze kosten worden niet altijd vergoed door je zorgverzekeraar maar vallen wel onder de wintersportdekking. Door diefstal of onherstelbaar beschadigde ski’s, snowboards en/of skischoenen worden vergoed, vergeet dan niet om aangifte te doen of door een deskundige te laten bepalen dat de spullen onherstelbaar zijn.

Wil je onbezorgd vertrekken op je welverdiende skivakantie, zorg dan voor een goede reisverzekering met wintersportdekking.